Ajdin Osmanović

Ajdin Osmanović, rođen je 16.6.2011. u Tuzli. Nastanjen u selu Duboki Potok/Srebrenik.
Učenik sedmog razreda osnovne škole Duboki Potok, paralelno pohađa osnovnu muzičku školu u Srebreniku.

Ajdinov muzički talent primjećen je na prvom času muzičke kulture od strane njegovog profesora muzičke kulture Jasmina Brašnjića.

Dječak nevjerovatnih muzičkih sposobnosti sa svojim profesorom je počeo snimati covere tradicionalne narodne muzike, koji su putem društvenih mreža našli svoj put do publike širom svijeta.

Ajdinovo prvo javno pojavljivanje sa tradicionalnim bosanskohercegovačkim sevdalinkama i tradicionalnom makedonskom pjesmom “Jano mori” u samo dva mjeseca putem društvenih mreža je doseglo 1 milion pregleda.

Njegov profinjen, neobično “zvonkast” jedinstveni glas, pun emocija, naprosto hipnotizira slušatelje, zbog toga ga u Bosni i Hercegovini nazivaju naslijednikom rahmetli Safeta Isovića.

Interes za Ajdinov način interpretacije je doveo do toga da uživo gostuje na skoro svim medijima u Bosni i Hercegovini (BHRT, FTV, NOVA TV, HAYAT TV, O KANAL, N1 BOSNA I HERCEGOVINA, RTVTK-a, TVSA), kao i nacionalnim medijima u Makedoniji /TV TELMA, SITEL TV, KANAL 5/ u Srbiji (TVCENTAR).

Prvi solistički koncert sa samo 11 godina Ajdin je održao u Makedoniji (Kriva Palanka) na kojem izvodi sevdalinke i tradicionalne makedonske pjesme.

Nazvan “biserno grlo” u Makedoniji poređen sa pokojnim Tošetom Proeskim svoj drugi javni nastup održava ponovo u Makedoniji (Štip). Naziv koncerta “Muzika bez granica” imao je za cilj da Ajdin i njegovi drugari Lina i Dragan kroz izvođenje tradicionlanih narodnih pjesama Makedonije, Bosne i Hercegovine pošalju poruku da muzika ne poznaje granice.

Poslije Makedonije Ajdinov put muzike ga odvodi u Republiku Srbiju (Svilajnac) gdje uz pratnju svog profesora, povodom rođendana grada Svilajnca izvodi najljepše tradicionalne narodne pjesme iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Svoj prvi solistički koncert u Bosni i Hercegovini Ajdin Osmanović izvodi 16.11.2023. godine u BKC Tuzla. Velika sala BKC Tuzla biva ispunjena do posljednjeg mjesta, a Ajdinov način interpertacije na publiku u Tuzli ostavlja veliki utisak.

23.11. 2023 godine po prvi put u svojoj ne takoj dugoj muzičkoj karijeri Ajdin Osmanović će održati solistički koncert pred svojom publikom u kraljevskom gradu Srebreniku.

Sevdalinka
Potpiši peticiju